Акценти
Начало / Общество / Старейшините отново отказаха да вземат бившата вила на „Гражданска защита” в Кайлъка

Старейшините отново отказаха да вземат бившата вила на „Гражданска защита” в Кайлъка

Само два гласа не са достигнали вчера на заседанието на Общински съвет – Плевен, за да бъде решена окончателно съдбата на бившата вила на „Гражданска защита”, намираща се до Среброструй. Това обяви днес председателят на местния парламент Дарин Ангелов по време на пресконференция в клуба на БТА. На предишното редовно заседание старейшините отложиха разглеждането на точката, която касаеше собствеността й. Този път част от тях гласуваха против нейното приемане, като отпорът дойде от страна на съветниците от БНД. Дарин Ангелов беше категоричен, че точката ще бъде внесена за разглеждане и на следващата сесия и че тя ще остане на дневен ред, докато не се постигне търсеният резултат.
Припомняме, че идеята е имотът да бъде заменен за този, който се ползва от Жандармерията от дълги години. Ако замяната на имотите бъде осъществена, Община Плевен ще се сдобие със собствеността върху бившата вила на „Гражданска защита” и прилежащите й земи, които са разположени на площ от над 20 000 кв. м. Самите съветници са искали подобна замяна миналата година, заради което е изпратено запитване и до Министерството. Когато, обаче, искането е било удовлетворено, се оказва, че всъщност тази замяна не се приема.

кино салон 2
Дарин Ангелов допълни, че освен предложението, което отправи на предишната сесия, има още много варианти за употреба на сградата и прилежащите й части. Още повече, че Община Плевен не притежава земя в парк „Кайлъка“ и това би била една чудесна възможност. Мястото може да се използва за детски лагери, за изграждане на старчески дом, за обособяване на обучителен център и много други неща, но първо трябва да се придобие собственост върху нея, уточни Ангелов.
Само преди няколко години е правен основен ремонт на покрива на сградата, в който са инвестирани солидни средства. В момента там няма охрана и базата се разграбва, а с времето и ремонтираното ще бъде съсипано. Именно за това е от съществено значение да се вземе решение за нейната съдба.

барче

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...