Акценти
Начало / Общество / Специализирана инженерна група от Белене продължава да оказва помощ за ликвидиране на последствията след взрива в завод „Миджур”

Специализирана инженерна група от Белене продължава да оказва помощ за ликвидиране на последствията след взрива в завод „Миджур”

военни разузнаванеСпециализирана инженерна група от Сухопътните войски продължава да оказва помощ за ликвидиране на последствията след взрива в завод „Миджур”, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната (МО).

Сапьори от военно формирование 28 880 – Белене и днес, 30 октомври, оказват помощ за ликвидиране на последствията от взрива в завод „Миджур“ край село Горни Лом, община Чупрене. Ръководител на специализираната инженерна група е капитан Минчо Минчев.

При разузнаването и повърхностното прочистване на площ от 60 дка вчера, 29 октомври, военнослужещите откриха 1 противопехотна мина M16A2. С нея общият брой на боеприпасите, открити от началото на операцията за прочистване на територията от външната страна на завода, става 9 (девет).
Общата разузната площ до момента е 1 360 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите на специализираната инженерна група е 820 дка.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...