Акценти
Начало / Спорт / „Спартак” се наложи убедително над „Павликени”

„Спартак” се наложи убедително над „Павликени”

спартак павликениФутболистите на Спартак (Плевен) разгромиха „Павликени“ в първия си мач пред собствена публика след началото на пролетния полусезон в Северозападната „В“ група. В среща от 15-ия кръг момчетата на Бойко Цветков сразиха своите съперници с 4:0, като три от попаденията паднаха през второто полувреме, пише plevensport.eu. Плевенчани започнаха трудно мача и не успяваха да се организират в атака. Гостите от Павликени се отбраняваха добре и не позволяваха на „синьо-белите“ да стигнат до чисти голови положения. Все пак настойчивостта на домакините се възнагради, като в 41-ата минута голмайсторът на плевенчани Стефан Христов беше изведен сам срещу вратаря на гостите Мирослав Киров и той хладнокръвно откри головата сметка на своя тим – 1:0. След почивката на терена имаше само един тим, този на „Спартак”. Домакините се разиграха и попаденията не закъсняха. В 60-ата минута опитният халф Васил Шопов увеличи преднината на плевенския тим след хубав шут пред границата на наказателното поле.

Десетина минути преди края спартаковци нанизаха още два гола, като първо в 80-ата новото попълнение Преслав Антонов засече прекрасно центриране от фланга на Стефан Христов и направи резултата класически, а само минута след това завърналия се в редиците на Спартак външен халф Пламен Илиев фиксира крайното 4:0 с плътен удар по диагонала. Домакините отбелязаха и още едно попадение, в 73-ата минута, дело на Кристиян Григоров, но то беше отменено заради засада.

В следващия 16-ти кръг Спартак ще почива, като ще прибави нови три точки към своя актив, тъй като по програма трябваше да играе срещу севливския Видима-Раковски. В 17-ия кръг пък плевенчани ще посрещнат Ботев (Луковит), като срещата е насрочена за 5 април (неделя) от 17.00 часа. Междувременно спартаковци преговарят с тима на Локомотив (Мездра) за приятелски мач, който да се играе в края на следващата седмица.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...