Акценти
Начало / Спорт / Спартак (Плевен) сломи Видима-Раковски с 4:0

Спартак (Плевен) сломи Видима-Раковски с 4:0

Спартак плевен

Плевенският Спартак продължава да мачка своите съперници в Северозападната „В“ група. Вчера момчетата на Бойко Цветков сломиха сочения за един от потенциалните кандидати за промоция през този сезон тим на Видима-Раковски, пише plevensport.eu. „Синьо-белите“ отнесоха севлиевци с 4:0, като гостите можеха да си тръгнат от Плевен и с още повече голове в тяхната врата. Спартаковци играха перфектно през целия двубой, като почти не позволиха на противниците си да покажат на какво са способни. Плевенчани започнаха вихрено мача, като още в 8-ата минута вече водеха с 2:0. Първо пет минути след началния съдийски сигнал на Светослав Ставров, Любчо Тодоров напредна по дясното крило, пусна като по конец пас успоредно на голлинията и за Стефан Христов, който беше оставен абсолютно сам, не оставаше нищо друго освен да открие резултата. Само три минути по-късно Спартак изиграха поредната прекрасна атака през центъра, където Любомир Иванов с идеално прехвърлящо подаване зад защитата на Видима намери Васил Шопов, който сам срещу вратаря шутира и покачи на 2:0.

В следващите минути севлиеци се опитаха да се върнат в мача, като бяха доста близо до намаляване на разликата от два гола. В 9-ата минута бившият играч на Спартак Альоша Илиев нацели горната греда зад Станислав Антонов. Малко след това нисичкият нападател на гостите беше съборен в наказателното поле на Спартак и реферът отсъди малко спорна дузпа за Видима-Раковски. Зад топката застана друг доскорошен футболист на плевенчани Йоан Петков, но ударът му от бялата точка беше много неточен и кълбото, за радост на феновете на стадион „Плевен“, излезе в аут.

Това, като че ли беше преломния момент в срещата. До края на двубоя гостите така и не се отърсиха от напрежението, след изпуснатата дузпа и Спартак нямаше никакви проблеми не само да задържи преднината си, но и да я увеличи. В последната минута на първото полувреме дойде мига на капитана на „синьо-белите“ Любомир Иванов, който изпълни по брилянтен начин отсъдения пряк свободен удар, фронтално срещу вратата на Васил Тодоров, и резултатът стана класически – 3:0.

Спартак Плевен

През втората част Спартак заигра по-спокойно, като отново използваше всяка удобна ситуация да атакува противниковата врата. Севлиевският тим започна да владее повече топката, като в 58-ата минута гостите стигнаха до още едно положение пред плевенската врата. При едно центриране отляво, Антонов увисна и при последвалия шут на играч на Видима, летящата към мрежата на домакините топка беше изчистена пред голлинията от Кристиян Григоров, който запази резултата непроменен.

Спартак почти веднага отвърнаха на удара, като в 62-ата минута Любомир Тодоров напредна в центъра на защитата на гостите, подаде към връхлитащия Стефан Христов и таранът с плътен удар по земята намери долния ляв ъгъл и матира за четвърти път Тодоров. В оставащите минути до края на мача „синьо-белите“ продължиха да бъдат по-активния отбор на терена и на няколко пъти бяха близо и до пети гол, но той така и не падна, и двубоят завърши с поредния разгром за съперниковия тим – 4:0. Уникалното в представянето на Спартак до сега е факта, че в първите три срещи от новия сезон плевенските футболисти са отбелязали цели 14 гола в противниковите врати, а са допуснали само един, което прави отбора основен претендент за първото място в групата.

Другият потенциален кандидат за преминаване в професионалния футбол – Етър, днес се справи доста трудно с Левски 2007 с 1:0 и със 7 точки излезе на второ място в подреждането, веднага след Спартак, който е на върха с пълен актив от 9 точки.  С по шест пункта следват тимовете на Бдин, Академик (Свищов), Видима (Раковски) и Левски 2007. В следващия четвърти кръг спартаковци ще гостуват на Ботев (Луковит), като двубоят ще се играе на 7 септември (неделя) от 17.00 часа.

Спартак (Плевен) игра в състав Станислав Антонов, Любомир Христов, Кристиян Григоров, Ивелин Лазаров (63 – Марио Илиев), Петър Стоянов, Тихомир Тодоров, Любомир Тодоров (77 – Ивайло Дангуров), Антони Иванов, Стефан Христов, Васил Шопов, Любомир Иванов (54 – Венцислав Миленов).

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...