Начало / Спорт / „Спартак“ загуби като гост на „Балкан“ – Ботевград

„Спартак“ загуби като гост на „Балкан“ – Ботевград

Със 73:84 „Спартак“ – Плевен загуби двубоя от 6-ия кръг на мъжкатаБскетболен кош Национална баскетболна лига срещу „Балкан“ – Ботевград. Домакините си осигуриха успеха още до почивката, като спечелиха първата част с 28:21, а втората четвърт се оказа ключова за крайния изход на мача. В нея селекцията на македонският треньор Александър Тодоров доминираше във всичко, докато спартаковци от минута на минута закъсваха. В началото разликата се запази – 30:23 за ботевградския тим. Към 15-ата минута обаче плевенчани вече изоставаха с 15 точки 29:44. Развихрилият се тим на домакините отнесе съперника си в последните около 150 секунди, когато след серия от 11:2 поведе с 21 точки – 57:36 в края на първото полувреме.
След почивката селекцията на Цветан Антов се активизира и спечели третата част – 22:14. Разликата обаче преди последните 10 минути от мача бе 13 точки в полза на тима от Ботевград – 71:58. В оставащото време плевенския тим отново взе лек превес в резултата – 16:12, но в крайна сметка това не попречи на „Балкан“ да приключи мача с победа.
В него домакините надвиха с по-точна стрелба за 2 точки. Те успяха в 24 опита от 47, а гостите бяха 18 от 34. Проблем за Спартак бе и неточната стрелба от линията за наказателен удар.
Най-добър от плевенчани бе Веселин Георгиев с 23 точки и 6 борби. Герой на двубоя обаче стана Ноа Далман от Балкан с дабъл дабъл от 21 точки и 18 борби.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...