Акценти
Начало / Общество / Служители на ДАИ – Плевен признават, че са принуждавани да отменят или пишат актове

Служители на ДАИ – Плевен признават, че са принуждавани да отменят или пишат актове

Служители на Автомобилната администрация в Плевен признават за сигнали за изнудване и отмяна на актове. Това съобщава на сайта си БНР, след вчерашната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бяха арестувани директорът на ДАИ в града, неговият заместник и още четирима служители. Те са обвинени, че са събирали месечен абонамент от собственици на транспортни фирми.  За 24 часа е арестуван и посредникът  между служителите на ДАИ и фирмите.

За да се запознае със ситуацията, на място пристигна и главният секретар на агенция „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски. Пред журналисти Войновски каза, че арестуваният директор Николай Николов не е освободен от длъжност, но ако му бъде повдигнато обвинение, веднага ще бъде отстранен. В изпълнителната агенция нямало сигнали за подобни нарушения, които да следят специализираните органи.

Войновски коментира още, че при назначението на Николов през месец май тази година не е допуснат конфликт на интереси. Служители обаче казват, че в Агенцията са изпращани сигнали за изнудване. Те не крият, че са били принуждавани от ръководството да пишат или да отменят актове.

По неофициална информация задържаните в ареста са само директорът Николай Николов, старши инспекторът Георги Мъцин и криминално проявен мъж, посредничил между ръководството и транспортни фирми. Николай Николов и Георги Мъцин са бивши служители на МВР, съобщава още БНР.

Пламен Аспарухов – главен инспектор в регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ в Плевен, временно ще ръководи дирекцията. 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...