Акценти
Начало / Култура / След седмица ще са ясни носителите на наградите от Седмото биенале на малките форми

След седмица ще са ясни носителите на наградите от Седмото биенале на малките форми

биеналеНа 24 октомври в Художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен ще бъде открито Седмото биенале на малките форми.

Над 400 творби – живопис, графика и скулптура, изпратени от цялата страна, бяха журирани, за да бъдат избрани тези, които се допускат до участие в биеналето. Те ще бъдат включени в изложбата за откриването на биеналето.

Жури с председател Долорес Дилова – член на ръководството на СБХ, и членове  графикът  Веско Дамянов – Вес, скулторът Спас Дачев от Ловеч, и живописците Милен Джановски от Велико Търново и Сашо Камбуров от Плевен определи и тазгодишните носители на наградите. Те ще бъдат обявени при откирването на биеналето на 24 октомври.

Голямата награда на СБХ – София  е 1200 лв.,наградата на МФ „Св. св. Кирил и Методий”  е 1000 лв. Награда от 1 000 лв. връчва и  Община Плевен . Ще бъдат дадени и четири равностойни награди по 800 лв. –  по една за основните раздели на биеналето – живопис, графика, скулптура и млад автор – до 30 години, както и 20 почетни дипломи за участие.

Всички творби, допуснати до участие в биеналето, ще бъдат включени в каталог, който се издава със съдействието на Община Плевен, която е съорганизатор на културния форум заедно с  ХГ „Илия Бешков”, СБХ- София, СБХ – Плевен с помощта и подкрепата на Министерство на културата и Фондация „Св. св. Кирил и Методий”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...