Акценти
Начало / Последни новини / След много добра игра  бриджорите от „Найтингейл“ са 10-ти  в „А-група“    

След много добра игра  бриджорите от „Найтингейл“ са 10-ти  в „А-група“    

56 отбора участваха в приключилото Държавно отборно първенство по бридж. В рамките на 3 месеца те изиграха 4 кфалификационни турнира в София,Пловдив,Варна и Враца.  Те определиха 8 отбора, които заедно с първите 4  от първенството през 2015 г. се класираха за „А-група“.Тя се  състоя от 4  до 7 февруари в Пловдив.

Сред 12-те отбора финалисти бе и отбора на плевенския „Найтингейл“,който бе в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Румен Върбанов и Пламен Христов..Отборите играха по система „Всеки срещу всеки“ мачове от 20 дона.Плевенският отбор бе единствен, който разчиташе на състезатели само от собственната си школа. Плевенчани се класираха на 10-то място след много добро, след като успяха да победят повече от половината отбори, като постигнаха 6 победи.

Между победените са  силните отбори на „Титан“ и „Вито“, които  бяха шампиони предни години.Нашите допуснаха обаче и две големи загуби срещу първия и втория в класирането, което ги остави по-назад в класирането, набирайки 97 точки от 220 възможни.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...