Акценти
Начало / Общество / Скандал избухна в местния парламент около изслушване отчетите на общинските дружества

Скандал избухна в местния парламент около изслушване отчетите на общинските дружества

 Ганев - Спартански

Скандал избухна в местния парламент при изслушването на информация за актуалното състояние на общинските дружества към 30 юни 2014 г. Стефан Ганев от десницата в местния парламент предложи всеки от управителите да бъде изслушан поотделно, което не беше прието. Георг Спартански от същата група подкрепи колегата си, като двамата влязоха в остър диалог с председателя на Общинския съвет Петя Василева по темата. След като тя им отне думата, от БНД поискаха 20-минутна почивка, в която изложиха становището си пред представителите на медиите. „Това не е местно самоуправление, това е бошибозушко управление, което цели да прикрие бандитски практики”, заяви Спартански. По думите му Общинският съвет не спазва собственото си решение за упражняване на по-стриктен контрол върху дейността на дружествата. Освен това изказа предположение, че вероятно с нежеланието да бъдат изслушвани поотделно управителите, се цели да се прикрие фактът, че върху някои от тях е оказван натиск.

Той сравни колегите си от ГЕРБ с бордюри, които не желаят дебат, не жалеят активност и освен това се опитват да попречат и на групата на БНД да задава въпроси.

Петя Василева

В отговор на обвиненията Петя Василева сподели пред журналисти, че точката не предвижда изслушване на всеки председател на дружеството, а отчетите се поднасят само информативно. Възможността за въпроси към всеки от ръководителите на фирмите обаче е заложена в текста, но никой от присъстващите общинските съветници не е пожелал да се възползва от нея. „Аз съм в пълното си право да не приема процедурата, която се направи в средата на точката. Въпреки това я подложих на гласуване и тя не се прие. Поведението на колегите в дясно е некоректно, тъй като на никого не е отнето правото да се изкаже”, заяви Василева.

След приключване на почивката Стефан Ганев отново поиска да бъдат изслушани всички управители на дружества, като този път посочи и реда им. И това предложение беше отхвърлено, след което нито един от съветниците нямаше въпроси към управителите и точката беше изчерпана.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...