Акценти
Начало / Спорт / Силни мъжаги ще теглят 16-тонен ТИР до жп гарата в Плевен

Силни мъжаги ще теглят 16-тонен ТИР до жп гарата в Плевен

стронгмен

Състезание по силов трибой ще се проведе в за първи път в Плевен днес от 17 часа пред жп гарата. Атрактивното събитие е организирано от Българската федерация по силови спортове „Стронгмен” със съдействието на Община Плевен.

Атлетите на Федерацията и най-младите надежди в силовите спортове ще демонстрират издръжливост на духа и тялото. Сред участниците са Кристиян Златков, шесткратният световен и „Гинес” рекордьор Стоян Тодорчев, Бойко Лишковски, Велизар Митов, Владо Петков, Петьо Христов, информират от Федерацията.

Една от дисциплините в състезанието ще е теглене на 16-тонен ТИР с гондола на разстояние 25 метра. Яките момчета ще демонстрират мускули и при носенето на кобилица с 300-килограмова тежест на същото разстояние. Ще стане ясно и кой е най-бърз при мятането на 150-килограмови чували за 90 секунди. Една от атракциите в многобройните изяви на състезателите ще е обръщане на над 700-килограмов автомобил „Хюндай.

От Федерацията обещават купи и медали за най-добрите, а най-самоуверените плевенчани ще могат да тестват силите си в многобройни изпитания.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...