Акценти
Начало / Здравеопазване / Седмица на отворените врати по повод Международния ден на имунологията започва днес в Плевен

Седмица на отворените врати по повод Международния ден на имунологията започва днес в Плевен

имунологични изследвания

По повод 29 април – Международен ден на имунологията,  в трите центъра по имунология в Плевен се организира Седмица на отворените врати.

От 22 до 29 април петима плевенски имунолози – трима доценти и двама асистенти, които са сред водещите специалисти в страната в областта на клиничната и репродуктивната имунология, ще извършват безплатни прегледи в Университетската болница, в Клиничния институт за репродуктивна  медицина и в Център „Имунодиагностика П.П.“

Кампанията на трите центъра в града е част от Международна седмица на първичните имунодефицити, подкрепена  от Секцията по имунология при Българска академия на науките и Българската асоциация по клинична имунология.

За първи път Международния ден на имунологията  е честван в Европа през 2005 година, а от 2007 год. се отбелязва в целия свят. Идеята е да се популяризира имунологията като наука и приложението й в клиничната практика.

Записвания за прегледи за Втора клинична база на Университетската болница могат да се правят на на тел. 064/886-741, за Клиничния институт – на тел. 064/804-790, и за Център „Имунодиагностика“. – на тел. 064/802-773.

 

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...