Акценти
Начало / Икономика / Северозападна България във фокуса на новото правителство

Северозападна България във фокуса на новото правителство

Северозападна България карта

В  програмната декларация, на базата на която беше съставено коалиционното правителство, ясно е записано, че фокусът на управляващите ще е именно върху Северозападна България. И един от категоричните знаци за това е, че за зам.-министър на Регионалното развитие е избран бивш кмет на Мездра, който е запознат много добре с проблемите на района.  Този коментар направи Найден Зеленогорски в отговор на журналистически въпрос на днешната пресконференция в Плевен.

Той заяви, че всеки ден ще поставя проблемите на Северозападния район, между които изграждането на автомагистрала „Хемус”, тунела под Шипка, скоростния път между  Видин и София. Раздвижването в този район ще стане само по линията на мощни инвестиции в инфраструктурата, за да се намали диспропорцията между Южна и Северна България, заяви депутатът. По думите му, ако през този мандат не бъде  направена решителна промяна, след това ще бъде много по-трудно да се постигнат позитивни резултати.

Той каза, че реформаторите са искали да има министерство на Северозападния район, но от  ГЕРБ са сметнали, че е по-добре да се направи специална програма за инвестиции и проекти, които  да бъдат насърчавани през фондовете и през държавния бюджет, за да може Северна България да си стъпи на краката.

Зеленогорски увери, че всички депутати от този регион, независимо  от коя политическа сила са, ще работят това да се случи.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...