Акценти
Начало / Общество / Сдружение „Артилерия” връчи годишните си награди

Сдружение „Артилерия” връчи годишните си награди

DSCN6988

Виктор Петров

Приза „Доблест“ – Първа степен, получи третокласникът Виктор Петров от СОУ „Христо Смирненски“ – Плевен, от Сдружение „Артилерия – генерал Владимир Вазов“ – Плевен. Наградата е за проявена смелост и спасяването на човешки живот. Момчето спасило даващо се 5-годишно русначе по време на лятна почивка в курорта „Албена” миналото лято. Ученикът сподели пред журналисти, че нито за миг не се поколебало дали да помогне, веднага подало ръка на даващото се дете.

В днешния празничен за артилерията ден Сдружението връчи традиционните си годишни награди на церемония в залата на Военния клуб в Плевен. Призовете са за изявени общественици и ученици, за заслуги и добро сътрудничество и бяха връчени от Радослав Георгиев, председател на Сдружението..

Тазгодишният носител на приза „Лидер” е старши сержант Ивелин Кацев от Карлово, възпитаник на факултет „Артилерия” на Националния военен университет, специалност полева артилерия.

DSCN6944

Четвъртокласникът Радослав Ненков от СОУ „Христо Смирненски“ и Лилия Димитрова от ПГ по ресторантьорство, търговия и услуги получиха приза „Доблест” – Трета степен – четвъртокласникът е помагал безвъзмездно на болни и възрастни хора, а момичето постъпва достойно, като връща на собственика намерена чанта с парична сума.

DSCN6995

DSCN6999

Множество бяха индивидуалните и групови награди за ученици и училищни клубове, които безвъзмездно са оказвали през годината помощ на нуждаещи се. Сред тях буха възпитаници на ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, на Спортното училище „Георги Бенковски“, Гимназията с преподаване на чужди езици, ПГ по хранително-вкусови технологии „Луи Пастьор“, СОУ „Христо Смирненски“ и други.

Със специална награда за добро сътрудничество тази година бяха удостоени кметовете на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, кметът на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров, кметът на плевенското село Беглеж Павлина Владимирова и кметът на село Згалево Огнян Тодоров.

DSCN6979

Павлина Владимирова

За активна работа със Сдружението награди получиха още директорът на ПГ по туризъм в Плевен Малинка Маринова и двама преподаватели – Маринела Любенова от Спортното училище „Георги Бенковски“ и Снежанка Лишева от СОУ „Христо Смирненски“.

Награди от сдружение „Артилерия” получиха и колеги-военни, както и представители на медии, отразявали обективно и системно дейността на сдружението през годината.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата от детска градина „Слънце”, които танцуваха под звуците на индийска музика и рок.

DSCN6956

DSCN6968

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...