Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Новото правителство ще е в състав ГЕРБ-ББЦ-Патриотичен фронт-Реформаторски блок, с подкрепата на ДПС

Румен Петков: Новото правителство ще е в състав ГЕРБ-ББЦ-Патриотичен фронт-Реформаторски блок, с подкрепата на ДПС

Румен Петков

Според Румен Петков ново правителство ще бъде съставено и в него, освен на ГЕРБ, ще има представители на България без цензура, Патриотичен фронт и Реформаторския блок. Като това правителство ще получи подкрепата на ДПС. Според Румен Петков въпросът сега не е дали ДПС ще влезе във властта, а кога ще излезе от нея.

Петков заяви, че АБВ няма основание да участва в това правителство, но ще приемат поканата за консултации за съставянето му. Днес обаче ще изпратят писмо до ръководството на ГЕРБ, в което ще настояват партията мандатоносител да представи основните си приоритети и най-важното – да представи основните си стъпки за преодоляване на кризата, в която се намира страната.

Писмо днес ще бъде изпратено и до министъра на вътрешните работи, в което ще настояват за неговия писмен отговор на какво основание са разпитвани активисти на АБВ и принуждавани да подписват декларация, че няма да се занимават с политическа дейност. Това са все неща, които са много далеч от демократичния начин за провеждане на избори, заяви категорично Румен Петков и допълни,че невземането на мерки от страна на ръководството на МВР, го прави съпричастно към подобен вид репресивни мерки. Ще се постараем чрез Ивайло Калфин европейските институции да научат, че МВР е участвало в такива репресивни мерки, заяви Петков.

Пример за репресивни действия в област Плевен Петков посочи уволнението на техния член Мария Георгиева от Бюрото по труда в Никопол, след като е избрана за председател на Общинския съвет в града. Уволнението й е абсолютно незаконно, коментира Петков.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...