Акценти
Начало / Политика / Румен Петков: Калинките на Орешарски са калинки стръвници

Румен Петков: Калинките на Орешарски са калинки стръвници

Румен Петков Цветан Антов

Ако  при Борисов имаше „калинки”, то при Орешарски има „калинки стръвници” – така Румен Петков от АБВ коментира на пресконференция днес серия от кадрови решения на сегашния премиер, които, по думите му, са пример за нечистоплътни и брутални назначения, изцяло в ущърб на обществото. Като най-крещящ пример за това той посочи служителка в МРРБ, която в продължение вече на няколко месеца получава две заплати от министерството, заемайки две длъжности в един политически кабинет.  Т

По отношение на назначенията в Комисията за защита на личните данни Петков изрази надежда, че ще се намерят депутати, които да дадат на Конституционния съд решението за тази комисия. Причината е, че трима от нейните членове не отговарят на заложените в закона критерии, което е „грубо посегателство върху закона от страна на Народното събрание”.

Румен Петков заяви, че ще направи  всичко възможно с тези примери да  бъдат запознати и посолствата на чуждите държави в нашата страна и Европейската комисия.

Румен Петков посочи и списък от чисто партийни назначения, много от които са пример за връщане на порочната практика за увеличаване на състава на бордовете на дружествата. Той уточни че лицата, които визира, са делегати на конгресите или на БСП, или на ДПС и това е част от технологията за обезпечаване на определено гласуване и за решаване на вътрешнопартийни проблеми.

На пресконференцията днес стана ясно, че 8 членове на младежката организация на БСП са преминали към АБВ. Причината да направят това  е, че в БСП са били пресирани и не са получили възможност за изява. Ние следваме личности, а не абревиатури, обясниха двама от напусналите.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

2 коментари

  1. Другарят Петков да спре алкохола. Личи му

  2. Г-н Петков, че те калинките са хищници 😀