Акценти
Начало / Румен Петков дари книги на читалището в Долни Дъбник

Румен Петков дари книги на читалището в Долни Дъбник

АБВ Дъбник

Водачът на листата на АБВ за Плевен Румен Петков и кандидатите за народни представители Цветан Антов, Венцислав Конов и Иван Нинов дариха книги на библиотеката към читалището в Долни Дъбник. Книгите са предимно от български автори, а част от тях са от поредицата „Българска класика“. Пред жителите на Долни Дъбник Румен Петков посочи трите приоритета на АБВ за региона.

„Една от причините да излизаме пред вас  е, че искаме да сложим край на лъжата, особено това се касае за „АЕЦ –  Белене“. Не може да се изкарат 700 хиляди души на референдум, да се похарчат много пари и накрая да не се случи нищо. БСП е мандатоносителят, който можеше да реализира проекта. Ние казваме ясно, че първото нещо, което ще направим в НС, е да внесем решение за отмяна на мораториума  за строителство на „Белене“ и търсене на инвеститор. Държавата трябва да застане зад проекта.Южен поток минава през нашата територия. Това означава работни места, които заедно с тези, ангажирани в „АЕЦ – Белене“, могат да стигнат до 10 хиляди за две години.Ние искаме да се гарантира участието на плевенския строителен потенциал – както в големите обекти, така и в тези на местно ниво. Всички сме се застъпвали за ремонта на централния градски площад в Плевен. Но не ни е минавало през ума, че ремонтът ще се прави от шуменски фирми. Ние сме за това на наша територия да бъдат  търсени строители от нашия регион. Най-лошото, което ГЕРБ направи в управлението си – изсипаха всички средства и правиха инфраструктурата в Южна България. Северна България не са направили и пет километра пътища. Инвеститорите търсят добра инфраструктура, търсят нормални условия за работа. От 2006 година, откакто построихме пътя Плевен – Никопол, нищо не е направено в инфраструктурата в региона. Другото важно за нас и региона нещо е развитието на „Нефт и газ“. Държавата със своите инструменти трябва да подкрепи „Нефт и газ“. Тази територия трябва да бъде разширявана. Трябва да се подпомага и там, където „Нефт и газ“ са имали традиции извън пределите на България. Защото това е възможност България да гарантира работа на сериозен потенциал“, заяви Петков.

АБВ Дъбник (2)

„Ние от АБВ сме за това, да се възроди българската държавност, 50 на сто от депутатите да се избират мажоритарно, да се увеличат правомощията на президента. Имаме ангажименти и в социалната сфера и по-справедливото разпределение на обществените фондове. България е страната, която получава най-много средства от ЕС. Голямата част от парите в земеделието обаче отиват при големите зърнопроизводители, които изнасят продукцията от България. Ние настояваме средства от ЕС да получават и дребните земеделци“, каза пред жителите на Долни Дъбник Иван Нинов.

Срещата приключи с концерт на „Северняшки ансамбъл“ – Плевен.

АБВ Дъбник (3)

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...