Начало / Политика / Румен Петков: АБВ ще участва самостоятелно в парламентарните избори

Румен Петков: АБВ ще участва самостоятелно в парламентарните избори

Румен Петков

Ще участваме самостоятелно в парламентарните избори като коалиция АБВ. Всякакви други твърдения са неверни и манипулативни. Това каза пред журналисти в Плевен Румен Петков от националното ръководство на партията, чиято съдебна регистрация е факт от вчера.

Той информира, че на 3-ти август ще се състои национално съвещание на партията в НДК в София, по време на което ще бъдат представени основните политически и управленски ангажименти за изборите. Същият ден стартира и допитване до гражданите по темата с приоритетите, което по думите на Петков е израз на пряката демокрация, на която държат в АБВ. „Гласът на хората е значим не само в деня на изборите, а и по принцип и той трябва да бъде чут”, обобщи той.

След 4-ти август ще стартира представяне на политическите ангажименти на АБВ пред синдикатите и работодателските организации, защото последните две правителства са загърбили ефективния тристранен диалог, посочи Петков. „Искаме да покажем на синдикатите и работодателските организации, че техният глас е изключително важен сега и че ние ще бъдем гарант за тяхното представителство в бъдещото НС”, заяви още Петков.

Той добави, че се надява новото ръководство на БСП да има друга политическа култура. „Миналата кампания за европарламент беше еманация на агресията срещу АБВ. Старото ръководство на БСП е една от причините ГЕРБ да получи този силен резултат”, посочи той и добави, че 48-ят конгрес на партията не се е спрял на тези проблеми.

АБВ е извела на преден план възстановяване на ефективния и публичен диалог на политическите партии и е поканила ръководствата на БСП и на всички сериозни партии в ляво на дебата за приоритетите на 3 август, информира още Петков. Той добави, че един от проблемите в момента е, че не се говори за политика, за управление и не се оценява ситуацията в страната.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...