Начало / Избори / Избори 2015 / Реформаторският блок в Плевен официално подкрепи кандидатурата на Георг Спартански за кмет

Реформаторският блок в Плевен официално подкрепи кандидатурата на Георг Спартански за кмет

Плевенските структури на петте  партии от Реформаторския блок – ДБГ, ДСБ, СДС, БЗНС и НПСД, на пресконференция днес официално обявиха подкрепата си за кандидатурата на Георг Спартански за кмет на Плевен на предстоящите местни избори.  Лидерите на местните структури на тези партии заявиха, че са провели общи събрания, на които е взето решение за подкрепата на Спартански.  В негово лице виждаме алтернатива за правилното управление на Община Плевен, казаха те. Като отбелязаха, че Георг Спартански притежава необходимите качества и опит да управлява и да защитава интересите на гражданите, да внесе откритост и прозрачност в управлението на Община Плевен. Георг Спартански е човекът, който може да направи нещо добро за Плевен, без да нанася вреди от незнание и неопитност, обобщи инж. Милчо Илиев, лидер на БЗНС в Плевен.

IMG_1729Георг Спартански

От своя страна Георг Спартански подчерта, че не е партийна, а гражданска кандидатура. За мен е важна и ценна всяка подкрепа, и нека партиите, които виждат в мое лице човек, който може да се справи с немалкото проблеми на местно ниво, да ме подкрепят, заяви Спартански и добави, че все повече са партиите, които открито застават зад неговата кандидатура.  Следващата седмица очаквам публична подкрепа от още партии, обяви той. По думите му в това се усеща „обществена енергия, която е насочена към промяна“. Тази енергия трябва да се използва, за да се случи промяна, тъй като плевенска община се управлява лошо, заяви Спартански.

Той каза още, че в предстоящата предизборна кампания няма да води персонални битки, защото няма персонални противници. Тук става въпрос за начин на управление и кметският стол не е самоцел, а средство за постигане на цели, заяви Спартански. Той вече е провел немалко срещи със съсловни организации и гилдии, предстоят му много срещи в Плевен и общината. От тях търся не медиен ефект, а приктичен резултат от неформалните разговори с хората за проблемите им, заяви Георг Спартански и обяви, че до края на кампанията ще води практични разговори с хората, защото те са тези, които дават мандата и пак пред тях трябва да се отчита за свършеното и несвършеното.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...

2 коментари

  1. Добре де, това се знаеше отдавна и вече няколко пъти се писа, защо пак? Повтарят като папагали едно и също всяка седмица. Досаждат, явно нямат стратегия. Стига вече с този де. И каква програма ще изгражда този някакъв си адвокат тепърва? Той няма ли програма? Къде е тръгнал тогава, до изборите има няколко месеца, той още програма няма. Или има, но не я споменава, защото е присъща на всички наши политици – лева ръкъ десен джоб?

  2. И още нещо – медиите са много важно средство. Наистина е много дразнещо това, че този Спартански постоянно повтаря , че е гражданска, а не партийна кандидатура, и медиите пишат точно това, а не пишат разсъждавайки. Ами на снимката има представители на цели 5 партии, макар и да са една шепа хора. По-партийна кандидатура от неговата няма. Гражданска номинация, друг път, дрън дрън. Нека хората знаят чия кандидатура е този човек, не трябва да се всява дезинформация и да се лъжат хората. Този човек е партийна кандидатура и едва ли има някой , който да вярва, че е гражданска кандидатура. Всъщност да, може и да е прав, той е кандидатура лично на Зеленогорски, защото му е дясна ръка, даже никаква партийна кандидатура не е, ами е лично посочен, както Путин посочва Медведев и обратно. Важно е хората да знаят кой кой е, нека бъдем обективни.