Акценти
Начало / Култура / Ремонтират зала „Емил Димитров”, ще стане по-светла и модерна

Ремонтират зала „Емил Димитров”, ще стане по-светла и модерна

В по-уютна, светла и модерна зала ще посрещне зрителите през новия творчески сезон НЧ „Съгласие 1869” в Плевен. В момента в зала „Емил Димитров” върви ремонт, който включва боядисване на тавана и подмяна на близо 200 осветителни тела с енергоспестяващи, обновяване на кабината за техническия персонал, за да се осигури визуална и аудио връзка със сцената. Ще бъдат монтирани допълнителни прожектори за осветяване на сцената и се подменя част от ламперията в залата, научихме от Ивайло Атанасов, председател на читалищното настоятелство. Неподменената ламперия ще бъде сменена при планувания за догодина ремонт, когато ще бъде направена подмяна на ел.инсталацията,  намираща се зад нея. Тогава ще бъдат сменени и столовете в залата, уточни Атанасов.

За четвърта поредна година през лятото в читалище „Съгласие” се извършват неотложни ремонти. Завършена е подмяната на близо 140 прозореца по фасадата на сградата, пренаредени и подновени са някои от стелажите в книгохранилището на библиотеката, където се съхраняват  над 220 хил. тома, изцяло ремонтиран е покривът на сградата, заедно с подмяна на ел.инсталациите.

Правим всичко със собствени средства, като целта ни е да направим залата и цялата сграда по-приятна и по-уютна, подчерта Ивайло Атанасов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...