Акценти
Начало / Общество / Разширяват се възможностите за избор на висши офицери на ръководни длъжности

Разширяват се възможностите за избор на висши офицери на ръководни длъжности

Министерски съвет 1

С допълнение в Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили правителството създаде възможност за извършване на оптимален избор на офицери, които да заемат длъжности, изискващи висше офицерско звание, информират от пресслужбата на Министерски съвет.

Допълнението предвижда на съответните висши длъжности да може да бъдат назначавани офицери със звание, което е с една степен по-ниско от изискващото се. Условията за това са да е изтекъл минималният срок за престояване на офицера в длъжност и в звание, той да притежава необходимото образование, образователно-квалификационна степен и квалификация и да не изтърпява дисциплинарно наказание.

С друго решение правителството предлага на Президента на Република България да измени указа си за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили, НРС и НСО, изискващи висши офицерски звания. Промяната засяга запазване на необходимото звание бригаден генерал за командира на 68-а бригада „Специални сили”. Приетият през 2010 г. План за развитие на въоръжените сили на Република България предвиждаше бригадата да бъде трансформирана в полк от 1 юли 2014 г. Това решение беше ревизирано в началото на тази година като формированието запазва структурата си на бригада

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...