Акценти
Начало / Общество / Пъстър концерт зарадва жителите на Червен бряг за 24 май
снимка: Ирена Христова

Пъстър концерт зарадва жителите на Червен бряг за 24 май

снимка: Ирена Христова
Снимка: Ирена Христова

С празнично обръщение на кмета на Червен бряг към жителите и гостите на града започна тържественият концерт, посветен на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, информират от пресцентъра на Община Червен бряг. „Поклон пред вас, севременни просветители – учители, творци, хора на свободното слово! Имайте сили, за да продължавате да втъкавате в идните поколения своите знания, душа и любов!”, призова кметът Павлин Фильовски.

снимка: Ирена Христова
Снимка: Ирена Христова

В чест на празника ръководството на Общината удостои с почетни грамоти и плакети изявени директори, учители и дейци на културата, както и отлични ученици за активното им участие в училищния живот и завоюване на призови места в национални олимпиади и състезания.
Концертната програма бе открита с изпълнения на малките славейчета от ЦДГ „Бодра смяна”, бронзови медалисти от Националния конкурс „Орфеева дарба”. Червенобрежката естрада озариха още пъстроцветните кукери от ОДЗ „Зора”, децата от Вокална група „Щурче” при ОУ „Христо Смирненски” и веселячетата от едноименния танцов състав при училището.

Снимка: Ирена Христова
Снимка: Ирена Христова

Гостуващата Вокална група „Младост” от НЧ „Асен Златаров 1921” от село Сухаче се представи с изпълнения на любими народни песни, а за финал звучаха песните на ученици от СОУ „Д-р Петър Берон” и пленителните танци на Детската танцова школа „Хайде на хорото”.

Снимка: Ирена Христова
Снимка: Ирена Христова

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...