Начало / Спорт / Първо място за малките футболисти на клуб „Гунди“ от турнир в Елена

Първо място за малките футболисти на клуб „Гунди“ от турнир в Елена

фк гунди - турнир елена

Децата от футболен клуб „Гунди” – Плевен успяха да се класират на първо място във  Втория детски турнир по футбол в памет на спортния педагог Петко Антонов, който се проведе в град Елена. Организатори на турнира са Община Елена, Зоналният съвет на БФС във Велико Търново и ФК „Чумерна” – Елена.

В надпреварата взеха участие шест отбора, които преминаха през групова фаза, а след това първият в групата срещна втория от другата група за излъчване на финалист. Победените състави играха за 3-4 място, а класираните на трето място в групите си – за последните две места.

Полуфиналните срещи бяха изключително оспорвани и победителите бяха излъчени след дузпи. На полуфиналите отборът на „Гунди” – Плевен победи с дузпи с 5:4 домакините от „Чумерна”, селд което във финалния мач се изправи срещу тима на „Етър”. В редовното време мачът завърши 1:1. При 11-метровите удари възпитаниците на Сотир Пецанов бяха по-добри и с 6:5 спечелиха златните медали.

Те им бяха връчени от кмета  на Елена Дилян Млъзев заедно с купа. А възпитаникът на плевенската школа Илия Тенев бе обявен за голмайстор на турнира.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...