Начало / Общество / Първокурсници за нуждите на ВВС ще се обучават от понеделник във Факултет „Авиационен” в  Долна Митрополия

Първокурсници за нуждите на ВВС ще се обучават от понеделник във Факултет „Авиационен” в  Долна Митрополия

От понеделник първокурсници за нуждите на ВВС ще се обучават във Факултет „Авиационен” в  град  Долна Митрополия, съобщават от otbrana.com. Едно от предложенията на командира на ВВС генерал-майор Румен Радев от март т. г. за повишаване качеството на обучение на курсантите за нуждите на Военновъздушните сили  включва обучението да се извършва изцяло във Факултет „Авиационен“, гр. Долна Митрополия. На свое заседание Академичният съвет на Националният военен университет „Васил Левски“ е взел решение с началото на академичната година, общата, специалната и академичната подготовка на курсантите първи курс от специализациите за нуждите на Военновъздушните сили от 12 октомври, т.е. от понеделник, да продължи във Факултет „Авиационен“. Министерство на отбраната подкрепя взетото решение на Академичния съвет, като за в бъдеще само началната военна подготовка и полагането на военна клетва ще се извършва във Факултет „Общовойскови“, гр. Велико Търново.

Всъщност става дума за курсантите от специализации „Летец-пилот”, „Ръководител на въздушното движение”, „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати”, „Навигационни, комуникационни и информационни системи” и „Летателни апарати и авиационни двигатели”, уточняват от университета. Т.е. не става дума за военните специализации „Зенитно-ракетни войски” и „Радио-технически войски” в Шуменския факултет.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...