Акценти
Начало / Новините в снимки / Първата Детска полицейска академия в Плевен е вече факт (снимки)

Първата Детска полицейска академия в Плевен е вече факт (снимки)

Първата в Плевен Детска полицейска академия е факт от днес. Тя бе открита тържество в ОУ „Петър Берон” в присъствието на директора на ОДМВР – Плевен Венцислав Катинов, Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен и служители на Първо и Второ РУП – Плевен, както и инспектори от Детска педагогическа стая.
„За нас е голяма чест да открием първата детска полицейска академия в Плевен. Осъществяването й до голяма степен се дължи на директора на училището и съдействието на г-жа Албена Тотева. Основната цел на Академията е децата да научат законите в България и да ги изпълняват. Задачата на тези деца ще е това, което научат в тази Академия, да бъдат популяризирани сред техните съученици и приятели”, заяви Венцислав Катинов при откриването на Академията. Той допълни, че с децата ще работят са началникът на охранителния сектор Атанас Илиев, мл. инспектор Владко Николов и инспекторът от Детска педагогическа стая Даниела Иванова. Началникът на полицията изказа своята увереност за успешната съвместна работа между полицейските служители и учителите в училището.
Веднага след това се премина към подписване на декларация и споразумение между директорката на ОУ „Петър Берон” Ваня Дражева и Второ РУП – Плевен. „Осъзнаваме отговорността, която поемаме и задачите, които ни предстоят да решим”, заяви директорката на училището по повод подписването на декларацията, след което децата произнесоха тържествена клетва. Така общо 25 петокласника поставиха началото на първата Детска академия в града ни и получиха своите членски карти. За финал на мероприятието говорителят на ОДМВР – Плевен Мариана Цветкова разказа на новопостъпилите „полицаи” малко история за основаването на полицията и малко познати факти за нейното развитие.
В петък ще бъде открита и втора подобна Академия в нашия град в Прогимназия „Цветан Спасов”. Такива Детски полицейски академии пък вече работят в Милковица и Гулянци. По време на подготовката си учениците ще проведат обучение за кибер скаути, като част от кампанията „Безопасен интернет”. Превенцията сред деца и младежи е предпоставка за ограничаване на общата престъпност и грижа за бъдещето на нацията. Много са факторите, които действат по отношение на тези възрастови групи и това налага да се активизират превантивните въздействия на различни институции, работещи с деца, като се използват образованието, културата, изкуството, спортът и всички други средства за развитие на младата личност. От особено значение е извършването на ранна превенция на противообществените прояви, възпитанието в дух на отговорност и развиването на гражданска култура. Това ще е и основната посока, в която ще работи Академията.

Следваща Предишна
детска полицейска академия
детска полицейска академия
детска полицейска академия

детска полицейска академия
детска полицейска академия
детска полицейска академия

детска полицейска академия
детска полицейска академия
детска полицейска академия
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...