Акценти
Начало / Крими / Психар е убиецът на 39-годишния плевенчанин

Психар е убиецът на 39-годишния плевенчанин

нож43-годишен мъж от Плевен с психични отклонения е извършил бруталното убийство в нощта на 22 срещу  23 януари тази година. Жертвата – 39-годишен плевенчанин, е намушкана с нож в гърба на кръстовището на ул. „Иван Вазов“ и ул. „Сопот“, където е причакана от нападателя.   В резултат на проведените незабавни процесуално следствени действия от  МВР и прокуратурата, извършителят на престъплението  е установен и задържан. Убиецът е направил пълни самопризнания .

Извършени са множество процесуално-следствения действия– претърсвания, разпити на свидетели, събиране на веществени доказателства и оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен механизмът на извършване на тежкото престъпление, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен.

Налице са данни за това, че извършителят на убийството е с психични отклонения, което обуславя необходимост от провеждането на психиатрично изследване в специализирано болнично заведение.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...