Акценти
Начало / Образование / Проф. Славчо Томов: Строежът на факултет „Фармация” върви по график, няма сътресения

Проф. Славчо Томов: Строежът на факултет „Фармация” върви по график, няма сътресения

строеж нов факултет

Около 77 млн.лв. от предвидените в бюджета за тази година средства от Публичната инвестиционна програма  няма да бъдат получени, стана ясно след като служебното правителство реши да спре финансиране по проекти, по които няма сключени договори с изпълнители към 17 септември 2014 г.. Сред проектите, по които се спират средства, е и този на Медицински университет – Плевен, касаещ новостроящата се сграда на факултет „Фармация”.

Министерското постановление касае малка част от средствата, които трябваше да получи Медицински университет Плевен за новата сграда  за факултет „Фармация” и те са свързани с обзавеждането на факултета, поясни днес ректорът на висшето училище проф. Славчо Томов.

Спрените средства са в размер на близо 450 000 лв. и те ще бъдат компенсирани със средства на университета. Имаме тази възможност и ще го направим,  заложено е в бюджета ни, категоричен е проф. Томов и заяви, че с финансирането на строителството на сградата няма проблем и то върви по график.

 Проф. Томов  заяви уверено,че строежът ще бъде завършен както е планувано – до края на тази година или най-късно в началото на следващата сградата ще е готова. Проф. Томов допълни, че университетът е предвидил през новата учебна година – 2015-2016 г. да бъде осъществен първият прием на студенти по фармация в Медицински университет – Плевен и специалността е включена в подготвяния кандидат-студентския справочник . 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...