Начало / Политика / Проф. Димитър Стойков: С гордост ще приема номинация за втори кметски мандат

Проф. Димитър Стойков: С гордост ще приема номинация за втори кметски мандат

IMG_6851проф. Димитър Стойков

Ще приема с гордост номинация от ГЕРБ за втори мандат кмет на Плевен, защото смятам, че през първия си мандат съм работил така, че да оправдая доверието към мен и съм горд с постигнатите резултати. Това заяви днес пред журналисти кметът на Плевен проф. Димитър Стойков в отговор на въпрос ще се кандидатирали за участие в предстоящите местни избори.

Ако спечеля втори мандат, влизам с летящ старт за изпълнение на нови европроекти, които сме подготвили, подчерта Стойков. Той беше категоричен, че ще приеме единствено номинация за кандидат на ГЕРБ, но не и на предизборна коалиция. Няма да бъда котарак пред кебапчийница, каза той. И за друго беше категоричен кметът – че ще продължи да оперира и да преподава в Медицинския университет. Според него това е въпрос на престиж, а не е нарушение.

Номинациите за кмет се правят от низовите организации, които задължително издигат няколко кандидатури и от тях, след обсъждане в Изпълнителната комисия, се избира само една.

 

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...

Един коментар

  1. Добре, работеше кмета. Заслужава втори мандат заради направеното от него. То е доста – нови тролеи, реновиран център, модерен басейн, голяма спортна зала, красив Кайлък. заслужава втори мандат. Но не повече. Според мен кметовете трябва да са не повече от два мандата, като на президента. Иначе бяхме свидетели кебапчийския котарак както нарекоха Зеленогорски какви щети нанесе на Плевен с лакомията си, че и за четвърти мандат се бе кандидатирал. Сега ако вярно се кандидатира за пети път, ще счупи нагломера на Гинес.