Начало / Общество / Професионален празник днес имат работещите в затворите

Професионален празник днес имат работещите в затворите

затвор плевен

Днес е професионалният празник на работещите в системата на главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието.

Отбелязва се в деня на подписване на Привременните правила за учредяване на затворите – 29 януари 1879 година. Обявен е с решение на министерския съвет от 15 декември 2006 г.

ГД „Изпълнение на наказанията“ е специализирана административна структура, която обезпечава управлението на унифицирана система за изпълнение на наказанията и е основана на ефективни професионални стандарти.Тази система осигурява контрол върху поведението на задържаните с мярка за неотклонение и на осъдените на лишаване от свобода или пробация.

Своя професионален празник днес празнуват и служителите в Плевенския затвор. Той е създаден като  самостоятелно поделение с Наредба N I-197/1.07.1982г.на МВР и заповед N К-4372/08.10.1982г.на Министъра на вътрешните работи. В затвора в Плевен наказание „лишаване от свобода“ изтърпяват  лица от цяла североизточна България.

През 2014 година стартира реализирането на програма в учебния център за новоназначени служители чрез Норвежкия финансов механизъм –  изграждане на спортна зала, реновиране на учебните зали и хранителния блок в Затвора в Плевен. Административната политика за 2015 година е насочена към реализиране на три програми, финансирани по  Норвежки финансов механизъм. Те са  свързани с квалификацията на служителите и лишените от свобода, толерантността и взаимодействието: „Толерантност в затвора, толерантност в живота”; „Уча за да бъда нов”;  „Възможност за активна адаптация в обществото”.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...