Начало / Общество / Протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта ще има и в Плевен

Протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта ще има и в Плевен

Протест-шествие срещу неспазващите ограниченията на скоростта шофьори ще има и в Плевен на 18 ноември. Инициативата ще започне от колелото на гарата в 11.00 часа и ще се проведе по улиците на града по определен маршрут, точно с ограничената скорост по платното за движение. Колите ще се движат във всички възможни ленти по посоката на движение така, че шофиращите с по-висока скорост да не могат да изпреварят колоната, обяснява отговорникът за протеста в Плевен Емилия Карабулева.

Целта е да се покаже на останалите шофьори каква е разрешената скорост. На колите ще бъдат поставени плакати с призиви за спазване на правилата и скоростта. Освен това, на някои от възловите кръстовища, пешеходци ще раздават листовки. Шествието ще приключи на пешеходната пътека пред Съдебната палата, където ще бъдат поставени цветя в памет на загиналите по пътищата.

”Да кажем “не” на войната по пътищата! Децата ни носят любов, да ги пазим на пътя и да им дарим щастливо бъдеще!”, призовават организаторите Фондация “Безопасни улици от Валя”, Клуб “Безопасни улици”, Национално движение “Червена пътека”, “Да Спрем Войната По Пътищата!”, Сдружение SOS-ПТП и др. Протестът ще се проведе с подкрепата на КАТ- Пътна полиция.

Черната статистика сочи, че всеки ден по улиците на България загиват средно по двама човека, а други 25 биват ранени.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...