Акценти
Начало / Култура / Прожектират в Плевен филма „Дякон Левски” докато има желаещи да го гледат

Прожектират в Плевен филма „Дякон Левски” докато има желаещи да го гледат

IMG_0849Дякон Левски

Броени дни остават до премиерната прожекция в Плевен на нашумелия филм „Дякон Левски”, в който ролята на Апостола се изпълнява от плевенския актьор Веселин Плачков. Първата прожекция на филма в Плевен ще е на 17 феврурари от 18 часа в Драматичния театър. Следващата ще е на 18 феврурари, отново в Драматичния театър. Тя е откупена от депутата Васил Антонов за пенсионери и младежи от малките населени места в областта, в които няма киносалони, за да гледат филма.

Плевенчани ще могат да гледат филма веднага след това, като цените на билетите ще са достъпни за всеки.  Ако не се постигне договореност с частните киносалони в града, филмът ще се прожектира в салоните на читалищата или в Драматичния театър дотогава, докато и последният желаещ го гледа, гарантират създателите на продукцията. Водят се разговори и с Регионалния инспекторат по образованието в Плевен за организирани прожекции за ученици, като за тези извън Плевен ще бъде осигурен транспорт. Това се налага, тъй като филмът е с продължителност над 3 часа и се прожектира с антракт.

Филмът „Дякон Левски” е независима продукция, създадена изцяло със средства на дарители и помощ от няколко общини. Основното финансиране е осигурено от продуцента на фирма – д-р Златина Филипова, която е изтеглила заем от чужда банка, и благодарение на него филмът е завършен. Синът на д-р Филипова във филма изпълнява ролята на малкия Васил.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

2 коментари

  1. Бойко Петров

    Ха , ха , ха !