Акценти
Начало / Общество / Програма за честванията на Трети март в Плевен

Програма за честванията на Трети март в Плевен

Честит Трети март

Програмата за честванията на Трети март – Националния празник за освобождението на България, в Плевен ще започнат в 9 часа със старт на лекоатлетическата щафета „Обиколка на Военноисторическите музеи – Плевен”. Награждаването ще се състои на пл. „Възраждане” в 10.00 часа.

В 11.00 часа с издигане на националното знаме на централния площад ще започне тържественият ритуал, посветен на 137-ата годишнина от Освобождението на България от турско робство.

Свещеници от плевенски храмове ще отслужат пред Вечния огън в Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” панихида в памет на загиналите воини от Съюзническата армия.

Слова ще произнесат кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност към освободителите.

В 12.00 часа в залата на ДКТ „Иван Радоев” ще започне празничният концерт „България – майка страдалница” с участието на ансамбъл „Мизия”, Общинския хор „Гена Димитрова”, Общинския духов оркестър, изпълнители от НУИ „П. Пипков”.

Тържествата ще завършат с празнична заря с начало 20.00 часа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...