Акценти
Начало / Общество / Приз за съпричастност и дарителство получи Сдружение „Справедливост“

Приз за съпричастност и дарителство получи Сдружение „Справедливост“

приз дарителствоРотари приз за съпричастност и дарителство получи Сдружение „Справедливост“, което е наследник на групата „Справедливост  за Влади,Ники и Цвети“. Призът е връчен на 13 декември от Ротари клуб Плевен Центрум, съобщават на фейсбук страницата на сдружението.  „Това е награда за всички, които ни подкрепиха. Награда за всички, които застанаха до нас в най- тежкия момент от живота ни. Направиха го в памет на Влади, Ники и Цвети, за да се спасят повече човешки животи“, казват родителите на загиналите младежи в ужасната катастрофа край Луковит, станала на 5 май тази година. Тогава на място загиват Владислав Горанов и приятелят му Николай Менков, а годеницата на Влади – Цвети Таслакова, след 82 дни борба за живот, на 26 юли 2014 г. почина в болницата в град Плевен. Четвъртото дете – Иван Гюмишев, за щастие се възстановява успешно.

В периода на лечението на Цвети Таслакова в Клиниката за анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ – Плевен родителите всеки ден виждат, че  лекарите се нуждаят от прецизна апаратура, от условия за работа, които да дадат по-голям шанс на пациентите да оцеляват.  Тогава родителите на пострадалите деца решават да помогнат и на 26 май 2014 г. стартират дарителска кампания, организирана от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван”. В разкритата банкова сметка и 25 кутии за дарения, поставени в различни обекти  в Плевен,за около 2 месеца са събрани  над 105 хиляди лева. Със средствата родителите закупиха 11 броя легла, 11 броя монитори, Бронхоскоп, 8 броя Перфузори, ЕКГ апарат, Трансдусер за коремни органи, Принтер за ултразвуков апарат,  апарати за кръвно, термометри.

След приключилата кампания много хора изразяват желание да помагат и съветват родителите да не се отказват. Така те създават Сдружение „Справедливост“ като естествено продължение на дейността на групата СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВЛАДИ, НИКИ, ЦВЕТИ И ИВАН. Основната му цел е подпомагане на пострадали в пътнотранспортни произшествия, работа с млади хора с цел превенция. Сдружението вече има десетки членове и много съмишленици.

В началото на декември в Плевен беше създадена Алея на Цвети, в която бяха засадени 100 рози от специално наречения на Цветети вид „Цвети романтика“  от френската фирма производител „Мейланд“

Желанието на родителите на Влади, Ники и Цвети  е в повече населени места в България да има Алея на Цвети в знак на съпричастност и  желание за справедливост. Нашата кауза е да спасим живота  на останалите децата и те да имат шанс да оцелеят- шанс, който нашите деца нямаха, казват родителите на Влади, Ники и Цвети.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...