Акценти
Начало / Образование / Призово класиране за ученици от ПГРТО – Плевен на Осмата панорама на професионалното образование

Призово класиране за ученици от ПГРТО – Плевен на Осмата панорама на професионалното образование

Учениците от Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен за пореден път доказаха, че са сред най-добрите в своята сфера сред връстниците си. На провелата се от 21 до 23 април в Пловдив Осма панорама на професионалното образование състезателите от гимназията спечелиха призови места, споделят от учебното заведение. Отличията им са в категориите: „Най-добър млад хлебар-сладкар“ – второ място за Борислава Тодорова от 11 в клас с ръководител Нонка Найденова; “Карвинг” – трето място за Калина Ангелова от 10б клас с ръководител Татяна Михайлова и “Най-добър млад сервитьор” – шесто място за Весела Тодорова от 11а клас, подготвена от Поля Маркова и Силвия Илиева.

И тази година госпожа Нонка Найденова не разочарова конкуренцията и журито, които винаги очакват от нея и от възпитаници й високо ниво на майсторство и професионализъм. Нейната състезателка Борислава впечатли всички с прецизната си техника на изпълнение, с чудесната презентация и с иновативността при изработването на изделията.

ПГРТО

За два и половина астрономически часа тя приготви два продукта. Първият бе “Медено изкушение” – сладкарско изделие от ронливо тесто с малиново желе, ванилов крем с бял шоколад и мармалад от авокадо, поднесено върху чиния от изомалт и гарнирано със спагети от цвекло и оригинална рисунка с мармалад от авокадо. Спагетите от цвекло са новаторски елемент, създаден по метода на молекулярната кухня.

ПГРТО 1

Вторият продукт, който особено допадна на взискателното жури, бе хлебно изделие със сирене. Шеф-сладкарите Александър Иванчев, Ради Стамболов, Елица Божинова и останалите членове на комисията бяха впечатлени не само от чудесния вкус на питката, но и от умните отговори на интелигентната състезателка. Затова Борислава заслужено спечели купата и медала на вицешампион на страната в своята категория.

ПГРТО 2

Снимки: ПГРТО – Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...