Акценти
Начало / Образование / Преподаватели от ПГ по транспорт проведоха обучение в Словения

Преподаватели от ПГ по транспорт проведоха обучение в Словения

На двуседмично обучение в град Копер, Словения бе група от 10 учители и служители от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ в Плевен. Посещението, провело се в дните от 5 до 19 юли, бе по проекта „Европейският опит на сътрудничество между образование и бизнес – гаранция за устойчиво развитие“ на програма “Еразъм+“.
Двуседмичният престой на групата от Плевен е включвал редица посещения на местни учебни заведения – на Средното техническо училище и Педагогическия факултет на университета в Копер, Средното и Висше училище за морски и наземен транспорт в гр. Порторож, Техническия университет в Любляна. Посетени са и държавни институции, регионалния център за радио и телевизия, пристанищния комплекс „Лука“, фирми и заводи в региона. Приемащ партньор за плевенската група в Словения е била организацията „Радиел – груп“ с ръководител Дарко Вилер, представител на реалния бизнес в Копер.
На място преподавателите от Плевен са имали възможност да се запознаят с принципите на работа на образователната система в Словения, връзката професионално образование – бизнес – университети, новостите в диагностиката и продажбата на автомобили, роботизираните производствени системи в заводите за производство на автомобили и автомобилни компоненти, електронните системи за локализация на транспортните средства по градските линии, стандартите за качество и др.

Снимка: ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...