Акценти
Начало / Любопитно / През нощта се захлажда – после пак ще е топло

През нощта се захлажда – после пак ще е топло

море (2)

Тази нощ в Западна България ще има значителна облачност, а на отделни места слабо ще превали, прогнозират синоптици. До сутринта времето ще се оправи, а в Дунавската равнина ще се появи до умерен запад-северозападен вятър.

Утре до обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след пладне облачността ще се увеличи и главно в планинските райони ще превали. Вятърът ще е слаб и постепенно ще се ориентира от североизток. Максималните ще са между 29 и 34 градуса, по морския бряг – малко по-ниски. В София около 29 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месец август.

В планините до обяд ще преобладава слънчево време, около и след пладне облачността ще се увеличи и до вечерта на много места ще превали. Вятърът ще е слаб, по билата и върховете до умерен от запад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Около и след обяд облачността временно ще се увеличи и на места по северното крайбрежие е възможно слабо да превали. Вятърът до обяд ще е южен, но до вечерта ще се ориентира от североизток.

Максималните температури ще бъдат между 26 и 29 градуса. Температурата на морската вода е 25 – 27 градуса.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...