Акценти
Начало / Здравеопазване / Представители на МУ-Плевен посетиха Китай за обмяна на опит

Представители на МУ-Плевен посетиха Китай за обмяна на опит

МУ - Китай

Д-р Добромир Димитров, д-р Добринка Гинчева и д-р Венцислав Георгиев от Медицински университет – Плевен са посетили Second Affiliated Hospital of Chongqing Medical University в град Чонгкинг в Китай, информират от висшето училище. Посещението е в рамките на проекта „Проучване на възможностите на HIFU (ХАЙФУ) технологията за лечение на миомна болест при български и китайски пациентки като неинвазивен, алтернативен на хирургията метод”, по който плевенският университет работи.

В  рамките на десет дни през месец април плевенският екип и китайските им колеги са обсъдили общите позиции и различията в клиничната работа, проследяване и селекция на пациенти с миома на матката за приложение на ХАЙФУ технологията. От китайска страна е изразено желание и готовност за задълбочаване на двустранното партньорство чрез сключване на договори за обмен на студенти, докторанти и лекари.

От името на ръководството на Медицински университет – Плевен, д-р Добромир Димитров е връчил на китайските партньори плакет за успешно сътрудничество в сферата на приложението на високите технологии в медицината и обучението.

Китай - обмяна на опит

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...