Начало / Здравеопазване / Правителството разреши продажбата на УМБАЛ – Плевен

Правителството разреши продажбата на УМБАЛ – Плевен

Кабинетът даде съгласие за продажба на обособена част от лечебно заведение – недвижим имот, собственост на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „д-р Георги Странски““ ЕАД гр. Плевен. Разглежданият недвижим имот не се ползва за лечебна или друга спомагателна дейност и е с отпаднала необходимост за болницата. Това съобщиха от пресцентъра на МС.

С друго решение правителството даде съгласие за продажба на обособена част от недвижим имот, собственост на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги““ ЕАД, гр. Пловдив. Недвижимият имот е съсобствен между УМБАЛ „Свети Георги“ и МБАЛ „Здраве“ ООД. Частта, която притежава лечебното заведение е незначителна, поради което не може да бъде използвана от болницата по подходящ начин. Ето защо е взето решение имотът да бъде продаден чрез пряко договаряне на съсобственика.

Паричният ресурс, получен от продажбата на имотите, ще остане изцяло в лечебните заведения и ще се използва само за финансиране на лечебната дейност и за инвестиции пряко свързани с предмета на дейност. На законово основание 20 на сто от цената на сделките ще бъдат внесени в държавния бюджет.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...