Начало / Образование / Правителството отпусна на общините над 730 хил. лв. по националната програма „На училище без отсъствия”

Правителството отпусна на общините над 730 хил. лв. по националната програма „На училище без отсъствия”

Общините получават над 732 хил. лв. по националната програма „На училище без отсъствия”, информират от пресцентъра на Министерски съвет. Правителството днес одобри допълнителни трансфери в размер на 732 790 лв. по бюджетите на общини. Средствата се отпускат от бюджета на МОН за финансиране на дейности по националната програма „На училище без отсъствия”. Те ще послужат за изплащане на реално взети часове от учители и възпитатели, които заместват през първия учебен срок своите отсъстващи колеги.
„На училище без отсъствия” е една от 10-те национални програми за развитие на средното образование, финансирани от правителството. Тя е свързана с необходимостта от засилване на механизмите за отчетност, наблюдение и контрол по отношение на регистриране на отсъствията на учениците. За реализиране на целите, свързани с осигуряване на условия за непрекъснат образователно-възпитателен процес и намаляване на отсъствията от училище, се прилагат две мерки – „Без отсъствие” и „Без свободен час”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...