Акценти
Начало / Общество / Посланикът на Израел в България се поклони пред паметника на рав Йосеф Каро в Никопол

Посланикът на Израел в България се поклони пред паметника на рав Йосеф Каро в Никопол

Израелски посланик - Никопол - рав

Посланикът на Израел в България Шаул Камиса Раз беше на кратко приятелско посещение в Никопол на 21, информират от пресцентъра на българската община. Гостът беше посрещнат от от кмета на Община Никопол Емил Бебенов, неговия заместник Ахмед Ахмедов, Анелия Димитрова – директор на дирекция и Албена Симеонова – ръководител на Фондация за околна среда и земеделие.

Гостите се поклониха пред паметника на известния за развитието на юдеизма равин рав  Йосеф Каро, живял в Никопол през ХVІ век, и посетиха мястото, където се е издигала последната  синагога  и равинска школа. Видяха и мястото за изграждането на бъдещия музей на Йосеф Каро. На срещата кметът на община Никопол запозна Негово превъзходителство с настоящето развитие на града и общината. С особен интерес гостите изслушаха  представянето на  изпълнението на проекти по оперативните програми на Европейския съюз, свързани с инфраструктурата, и на най-новия – изграждането на геозащитна система за превенция от наводненията, причинявани от високите води на р. Дунав.

израелски посланик - кмет Никопол

На срещата бяха обсъдени предложения за развитието на града в областта на поклонническия туризъм, като израелският посланик  изрази своето намерение да подпомага реализирането на всеки проект, целящ привличането на израелски инвестиции в града. Посланикът разгледа Центъра за информация и обслужване на гражданите в Общинската администрация на Никопол.

По време на своята разходка в града гостите посетиха  важни за места, свързани с живота на рав Йосеф Каро, разгледаха красивия бряг на р. Дунав, срещнаха се и разговаряха с  граждани.

Израелски посланик - кмет Никопол

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...