Акценти
Начало / Общество / Посланикът на Гърция оцени Плевен като място за инвестиции

Посланикът на Гърция оцени Плевен като място за инвестиции

гръцки посланик в плевен
Снимка: Община Плеевн

Като потенциално  място за инвестиции оцени Плевен Посланикът на Гърция у нас Н. Пр. г-н  Димостенис Стоидис по врема на срещата си с кмета проф. д-р Димитър Стойков и неговия екип. Това съобщиха от общинската администрация.

След като узнах за редицата проекти с европейско финансиране, които се осъществяват тук, за готовността за реализацията на следващи такива, за направените инвестиции, считам посещението си за полезно, защото ще предоставя тази информация на Търговския отдел при Посолството, е казал още г-н Стоидис. Голяма част от гръцкия бизнес в България е съсредоточена в София, но мисля, че може с успех да се разширява и в градове като Плевен. Нашите предприемачи са привлечени от плоския данък в страната ви и създават тук доста работни места, е посочил още посланикът на Гърция.

Като успешен общ проект за страните ни гръцкият посланик е посочил бъдещото строителство на Трансадриатическия  газопровод.

 Със сигурност ще посетя Плевен отново, когато ще се срещна и с гръцките студенти, които се обучават в Медицинския университет, е заявил дипломатът.

 Проф. д-р Димитър Стойков е връчил  на госта почетен плакет на Община Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...