Акценти
Начало / Образование / Половинвековен юбилей отбелязва детска градина „Иглика”

Половинвековен юбилей отбелязва детска градина „Иглика”

С ритуал по освещаване и издигане на знамената ще започне  идващата седмица в ЦДГ „Иглика” в Плевен. Причината за тържествената церемония е 50-годишнината на детското заведение, научихме от директорката на градината Диана Димитрова. Тази година и тя има своеобразен юбилей – 20 години откакто ръководи една от най-големите детски градини в Плевен.

Детска градина „Иглика” е първата в града, която има свое лого и знаме, с гордост разказа Димитрова. Те са изработени от художника Сашо Камбуров още през 2004 г., но от ръководството на градината решили да осветят знамето за 50-годишния юбилей. По повод годишнината от градината са изработили специално послание, което ще бъде поставено в капсула със заръката да бъде отворена през 2038 г., когато „Иглика” ще отбележи 100 години от създаването си.

Проявите по повод юбилея включват също кръгла маса на тема „Учител – професия или призвание”, която ще се проведе на 26 април. Поканени да участват са представители на местната администрация, директори и преподаватели от Плевен и от страната, родители.

Също на юбилея ще е посветен и традиционният годишен концерт на възпитаниците на детското заведение, който ще бъде на 14 май в Драматичния театър.  От няколко години правим тези концерти, защото искаме да покажем пред колкото е възможно повече хора талантът и успехите на нашите деца, обясни Диана Димитрова. Тя с искрена радост сподели за постигнатото през последната година  от децата  – пет златни медала и един сребърен от националните конкурси „Орфеева дарба” в София и „Орфеево изворче” в Стара Загора. Към отличията се прибавят и 7 грамоти за отлично представяне и две почетни грамоти за учителите по музика в градината.

В момента ЦДГ „Иглика” се посещава от 163 деца, за които се грижат 12 учители.

Снимка: Личен архив

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...