Акценти
Начало / Общество / Ползите от кърменето за бебето и майката обсъдиха днес плевенчанки

Ползите от кърменето за бебето и майката обсъдиха днес плевенчанки

Различни предимства на кърменето и ползите от него бяха представени днес пред плевенчанки. Лекцията „Защо да изберем да кърмим. Подготовка за кърмене“, организирана от Ла Лече Лига – Плевен, започна бъдещи и настоящи майки с един малко по-различен апект на кърменето и неговите предимства. Представителката на организацията в града ни – Мария, която скоро ще се сдобие със своята втора рожба, обясни подробно различни методи за кърмене на бебето и начини за изцеждане на кърмата на ръка. Лекцията в три части, която се проведе в Арт център – Плевен, предостави информация на майките защо да се кърми, предимствата на кърменето – за бебето, за майката и за цялото семейство; основи и всичко важно за кърменето – как функционира гърдата по време на кърмене; състав на коластрата и кърмата – оптималната храна за новороденото бебе; от какво се нуждаят майките, за да кърмят; как да започнат с добър старт, подготовка за кърмене – психическа и физическа; началото на кърменето и първите дни с бебето; пози за кърмене; идеи за примерни покупки и подаръци.
Мария подчерта значението на кърменето за бебето, тъй като то предпазва от болести, като ушни инфекции, болест на Крон, респираторни заболявалия, алергии, диабет тип I, астма, СВДС (синдром на внезапна датска смърт), бактериален менингит, болест на Ходжкинс, затлъстявай е в детска и зряла възраст, сърдечно-съдови и белодробни заболявания, колит, диария, AБKM (алергия към белтъка на кравето мляко) и др.
От друга страна не бива да се забравя и фактът, че чрез акта на кърмене се подпомага развитието на координацията око – ръка при кърмачето, речевото развитие и развитието на съзъбието и челюстта. Всичко това бе демонстрирано и пред бъдещите и настоящи майки с помощта на кукла.

Следваща Предишна
ла лече лига кърмене
ла лече лига кърмене
ла лече лига кърмене

ла лече лига кърмене
лекция кърмене
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...