Начало / Общество / Повторно пръскане против комари започва в Плевен

Повторно пръскане против комари започва в Плевен

От днес започва повторната обработка против комари в Плевен. Това съобщиха на пресконференциякомари днес от Регионалната здравна инспекция, позовавайки се на подадената информация от общините в област Плевен.

Още в края на месец февруари от Здравната инспекция са издали предписания до всички кметове на общини да предприемат необходимите мерки за обработки против комари и кърлежи. Преди седмица  са поискали от кметовете отчет за направеното по предписанието. До момента само община Долна Митрополия не е предала информация за  извършеното, останалите 10 общини са се отчели.

От отчетите става ясно, че единствено в община Плевен е извършена цялостна обработка против комари, съобщи д-р Бонеслав Бонев. Той отбеляза, че за постигане на максимален ефект при третирането е необходимо да има подходящи условия, като най-важното е да няма дъжд след обработката. Затова се налага и повторно третиране.

От днес обработка против комари започват в община Долна Митрополия и Гулянци. В община Левски в момента се водят разговори за сключване на договор с фирмата, която ще извършва обработката. А в общините Кнежа и Червен бряг договорът е налице, но все още няма отпуснати средства за дейността. В община Белене също имат сключен договор, като там освен  опушване е предвидена и самолетна обработка.

Единствено община Долни Дъбник все още няма сключен договор и не са водени разговори за сключване на такъв.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...