Акценти
Начало / Любопитно / Победителят Аксел на рождения си ден ще участва в Европейски шампионат

Победителят Аксел на рождения си ден ще участва в Европейски шампионат

киноложка изложба Плевен

Голдън ретривъра Аксел, който беше избран за най- красивото куче в третия ден от Международната киноложка изложба в Плевен, след една седмица ще участва в Европейско първенство в Бърно. Това ще е първото задгранично участие на титулуваното породисто куче, което е първа селекция от развъдник във Варна. И важното участи за Аксел съвпада с рождения му ден – на 26 октомври кучето ще навърши три години, научихме от симпатичната му стопанка софиянката Десислава Димитрова.
Тя разказа, че взела кучето си за домашен любимец, но всички я убеждавали, че с такова родословие като неговото трябва да се показва на изложби. Тя вече не брои участията, но са поне 10 годишно. Но в никакъв случай не си мъча кучето, избирам си участията, с усмивка споделя стопанката на Аксел.
За кучето си тя говори с голяма любов и похвали мекия му, благ характер. Единственото, което иска, е да бъде обичан, с усмивка допълва Десислава Димитрова.

Днес е последният, четвърти ден на Международната киноложка изложба, която се провежда на алеята в началото на парк Кайлъка.

киноложка изложба аксел

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...