Начало / Общество / Плевен с шанс да стане врата за международен младежки туризъм в страната

Плевен с шанс да стане врата за международен младежки туризъм в страната

Линка Михова

Плевен може да стане отправна точка за международен детско-юношески туризъм  за цяла България, а също и за Европа. Тази възможност градът ни получава, след като плевенски кадри са в основата на учредяването на клон на Международната академия за детско-юношески туризъм и краеведство със седалище Москва. Новината съобщи за infopleven Линка Михова, председател на българския клон на Международната академия.

Дълги години Линка Михова е клубен водач на скаутски клуб „Лъвче” в Плевен и като такава създава приятелство и контакти с Всерусийската скаутска организация в Москва, чийто президент е Владимир Громов. По-късно той става член на Управителния съвет на Академията за детско-юношески туризъм и краеведство и кани Линка Михова да стане член на Академията.

През 2012 г. бях поканена да присъствам на конференцията по повод 15 години от създаването на Академията и тогава беше взето решение тя да стане международна организация, в която да се включат членове от цяла Европа, обясни Линка Михова.

В Акадамеията членуват хора и организации, занимаващи се с теорията и практиката на детско-юношеския туризъм и с неговата специфика, и опитът им може да бъде много полезен за нас, подчерта още тя и допълни, че в организацията има приемственост, чрез която са съхранени добрите традиции в организирането на туризма за деца, нещо, което ние сме изгубили през последните години.

Затова членството ни в тази вече международна организация е толкова важно за нас, а още по-важно е, че ще получим възможност да ползваме много добрите бази, които имат, обясни Михова.

Затова и основната цел на българския клон на Академията е да се развива сътрудничеството между учени и практици в областта на младежкия туризъм и опознаване на местната история, предоставяне на научно-методическа, консултантска и друга помощ на институциите и организациите, които работят в областта на младежкия туризъм и краеведство.

Следващата стъпка пред първите осем членове на българския клон на Академията е да договорят съвместна дейност с Община Плевен на базата на съществуващия Консултативен съвет по туризма, който може да съдейства за разработването на стратегии, концепции и програми за развитието на туризма в Общината.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...

Един коментар

  1. Тая лелка от къде я изкопахте, толкова ли в цял Плевен няма по читави хора. Дори малко и на мъж ми прилича