Начало / Спорт / Плевен спечели домакинството на финалите от Купата на България по баскетбол

Плевен спечели домакинството на финалите от Купата на България по баскетбол

Купа на България баскетболПлевен ще приеме финалната осмица в турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете от 19 до 22 февруари, съобщава bball.bg. Това бе решено днес на извънреден Управителен съвет на Българската федерация по баскетбол. Решителната фаза в надпреварата се завръща в зала „Балканстрой“ след шестгодишна пауза. За последно Спартак организира финалите през 2009 г., когато остана с бронз след 85:73 над Рилски спортист. Настоящият шампион Левски вдигна купата на страната след 89:81 над Лукойл Академик. Плевен надделя в битката с Ботевград, който първи заяви претенциите си да приеме последния етап за Купата на България. Според bgbasket.com офертата на Плевен е предпочетена поради значително по-добрите финансови условия, които клубът е предложил.

Спартак може да се похвали с една трофей в този турнир през 1996 г. под името Плама, а тогава треньор е Дарин Великов. От своя страна ботевградчани имат в клубната си витрина четири купи на родината ни – 1970, 1986, 1987 и 1988 г. начело с легендата Иван Андреев, когато за последно финалите се провеждат в Ботевград.

Жребият за Купа България 2015 ще се проведе на 16 февруари, а в него ще участват лидерът в първенството Лукойл Академик, Левски, Балкан, Черно море, Рилски спортист, Берое, Ямбол и Спартак (Плевен). През 2013/2014 Левски вдигна тринадесета Купа на България, след като се справи с Черно море със 100:97 във финала в столичната зала „Универсиада“.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...