Начало / Любопитно / Плевен днес направи генерална репетиция за големия флашмоб срещу обездвижването

Плевен днес направи генерална репетиция за големия флашмоб срещу обездвижването

венда флашмоб (3)

В 17 часа днес пред Центъра за работа с деца в Плевен красивите момичета от Студио за модерен балет и хип-хоп „Венда”  с танц отправиха своя призив: „Европа, Плевен приема предизвикателството”. Момичетата и техният художествен ръководител и хореограф Венцислав Петков бяха подготвили свой танц, с който се включиха в европейската инициатива за провеждане днес на флашмоб срещу обездвижването и затлъстяването.

Венда флашмоб

Това е нашата генерална репетиция за големия флашмоб, който ще направим следващата събота, когато ще се включат няколко танцови формации от Плевен, а очакваме да се присъединят и много ученици от училищата в града, обясни Линка Михова, която е сред основните организатори на проявата. Тогава ще бъде показан и оригиналният танц, който се танцува в цяла Европа.

Венда флашмоб (2)

Целта на флашмобовете е да представят по интересен начин идеята, че всяко движение е полезно, че всеки може да направи нещо за себе си и за обездвиженото си тяло..

​Флашмобовете предхождат и промотират седмицата на движението MOVE Week, която ще стартира  на 29 септември и ще продължи до 5 октомври.

Венда флашмоб

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...