Начало / Спорт / Плевенчанката Ивет Горанова първа на Гран При Хърватия

Плевенчанката Ивет Горанова първа на Гран При Хърватия

Ивет Горанова карате

На 17 и 18 Януари 2015 год. в гр. Самобор, Хърватия се проведе 24-тото отворено състезание по карате „Гран При Хърватия” за всички възрастови групи. Над 1000 каратисти от 24 държави се включиха  в турнира, който е част от редовния спортно-състезателен календар за 2015 година на Световната федерация по Карате. България се класира на 5-то място в крайното комплексно класиране по медали със спечелени 3 златни и 1 сребърен медал.

Един от 3-те златни медала спечели  Ивет Горанова  – възпитаничка на Клуб по бойни изкуства „Петромакс” – Плевен и ченичка в Спортно Училище „Георги Бенковски” Плевен със спорт карате. Горанова се състезава при дисциплина кумите индивидуално в категория до 54 кг. във възрастова група кадети – от 14 до 16 годишни. В категорията на Ивет мериха сили 42 състезателки.

Само преди две седмици Горанова стана Балкански шампион на същата дисциплина  в София, а този Гран При турнир е част от подготовката й за идното Европейско първенство по карате за кадети и младежи до 21 години, което ще се проведе от 6 до 8 Февруари в Цюрих, Швейцария.

Добро представяне, но без класиране направиха съотборниците й от КБИ „Петромакс” Станислав Цанов, Виктория Росева, Габриела Горанова и Ивайло Петков.

Другите два златни медала за България спечелиха Силвия Вангелова от КК „Аида Нет Вадо Рю” – Хасково в категория до 55 кг., и Александра Стублева в категория до 68 кг. от КК „Никон” София. Среброто за отбора донесе Валентин Йорданов от КК „Будо” в категория до 57 кг.

Треньорите на Ивет Горанова от КБИ „Петромакс” – сенсей Русалинов и Ангел Ленков,  са доволни от представянето на възпитаничката си. Каратеките на Петромакс се готвят за Европейското първенство в Цюрих, но преди това за Гранд При Троян Опън – отворен турнир за всички възрастови груп, който ще се проведе на  1 февруари 2015 год. в Троян.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...