Начало / Култура / Плевенчанката Веселка Кунчева режисира нов спектакъл в Стара Загора

Плевенчанката Веселка Кунчева режисира нов спектакъл в Стара Загора

Веселка Кунчева

Плевенчанката Веселка Кунчева режисира нов спектакъл в Държавния куклен театър в Стара Загора. Постановката се казва „Страх” и е за възрастни. Премиерата ще се състои на 1 октомври от 19 часа. Спектакълът разказва историята на човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживения си живот. „Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но не можем да се справим с тях. Спектакъл за срещата между детството, зрелостта и старостта. И дали е възможно да изживеем живота си по друг начин”, споделя Кунчева. „Страх” е спектакъл за това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме… За това, което можем да бъдем, но не успяваме… За това, което искаме да бъдем, но не сме, добавя режисьорката.

Веселка Кунчева

Историята оживява чрез актьорите Георги Спасов, Калоян Георгиев, Дарин Димитров, Ваня Камянска, Елица Стоянова, Станислав Матев, Таня Георгиева, Кирил Антонов, Любен Чанев и Деница Янакиева. Името на режисьорката Веселка Кунчева е познато в артистичния свят. В постановките си тя поднася необичайни решения и въпреки очакванията за нестандартни обрати на сцената, зрителят винаги остава приятно изненадан от творческия й подход и намерените точни попадения. Кунчева заедно с Ина Божидарова са автори и на текста на спектакъла „Страх“.

Веселка Кунчева

Сценографията и куклите са дело на Мариета Голомехова, автор на музиката е Христо Намлиев, а хореограф е друг талантлив плевенчанин – Явор Кунчев.

Мариета Голомехова

Кристиян Томас (Франция) е скулптор, Томас Моравек (Чехия) и Катарина Дурикова (Словакия) са лайтдизайнери, В спектакъла участва и балет с хореограф Бистра Кунчева. За реализацията на спектакъла се снима документален филм. Сценарият и режисурата са на Мария Стоянова, оператор е Веселин Христов, а монтажист – Нина Алтъпармакова.

Веселка Кунчева

Веселка Кунчева Страх

Веселка Кунчева

Снимки: Държавен куклен театър – Стара Загора

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...