Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанинът Ивелин Чапанов с национална титла от планинския рали шампионат

Плевенчанинът Ивелин Чапанов с национална титла от планинския рали шампионат

Ивелин ЧапановПлевенският рали състезател Ивелин Чапанов с Рено Клио грабна националната титла в клас НС3 на тазгодишния планински шампионат. Пилотът на „Плевен рейсинг тим“ затвърди лидерската си позиция, като спечели и последния кръг от първенството – Планинско изкачване „Осогово 2014“, пише сайтът plevensport.eu. Плевенчанинът изпревари с 6.37 секунди Стефан Стоев от „Ара Моторспорт“ (Габрово) и с прибавените нови 25 точки заслужено стана първи в крайното класиране за тази година. Чапанов събра 109 точки, като след него останаха Тодор Тодоров от „Етър рейсинг“ с Фолксваген Поло с 82.5 и Милен Узунов от „Казанлък Моторспорт“, който има 63.5 пункта.

В общото генерално подреждане на пилотите от всички класове Ивелин Чапанов заема престижната трета позиция с 47 точки от 86 рали състезатели взели участие в седемте кръга на планинския шампионат. Първи е Любен Каменов от „Каменов рали тим“ с Мицубиши Лансър, който спечели цели 125 точки през сезона, следван от Христо Манолов („Боила АМС“) с 91 точки.

Още един плевенски автомобилен състезател успя да влезе в призовата тройка в своя клас – Искрен Пондев с Пежо 106 в НС5, който с 30 точки се нареди трети в крайното класиране. Пондев завърши тази година на 61-во място в генералното подреждане. Третият пилот на „Плевен рейсинг тим“, Росен Костов с Пежо 106, който се състезава в клас НС4 приключи сезона на осмо място в своя клас и на 42-ра позиция в общото класиране.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...